Pikalainaa kieltämässä

Pitäisikö pikavipit kieltää? Aika ajoin väläytellään myös vippien täydellisestä kieltämisestä. Monet kansalaiset tukevat tätä kieltoa, sillä useimmat suomalaiset eivät tarvitse vippejä mihinkään. Totuus on kuitenkin, etteivät vipit vaikuta merkittävästi lisäävän maksuhäiriömerkintöjen määrää. Vaikka sekä vipit että etenkin nuorten maskuhäiriömerkinnät ovat olleet viime vuosina lisääntymässä, tämä ei vielä todista vippien haitallisuudesta. Suurin osa pikavipeistä kuitenkin maksetaan ajallaan takaisin. Valtaosa pikavippien ongelmista kasaantuu hyvin pienelle osalle vippifirmojen asiakkaista.

Nämä henkilöt taas olisivat taloudellisissa ongelmissa myös vaikka eivät olisi koskaan ottaneet pikavipin pikavippiä. Taloudellinen osaaminen on hakusessa Todellinen ongelma on se, että monet suomalaiset, etenkään nuoret, eivät suhtaudu arjen taloudenpitoon riittävällä vakavuudella. Lainaa otetaan ylipäätään liian herkästi. Kyse ei ole vain vipeistä, vaan myös pankkien kulutusluottoja käytetään estoitta ja asuntolainaa haetaan ennen kuin ura on vakiintunut sellaiseksi, että maksukykyisyys on varmistunut.

Toki voidaan sanoa, että osasyyllinen löytyy tällöin laina-alan toimijoista. Niin vippifirmojen kuin luottokuntien ja pankkienkin tulisi tarkistaa yhä huolellisemmin hakijoidensa taustat ja pitkän tähtäimen maksukykyisyys. Pikavippiä ei ehkä pitäisi pystyä myöntämään niin nopeasti kuin nykyään, vaan vippifirmoilta voisi edellyttää hakijan tulotason ja maksuedellytysten huomioimista. Sosiaalinen luotto ratkaisuna Vain osa Suomen kunnista tarjoaa asukkailleen sosiaalista luottoa.

Sosiaalinen luotto on vähävaraisille suunnattu lainamuoto. Lainaa voi hakea sellaisiin tarkoituksiin, jotka parantavat asukkaan tai hänen perheensä pärjäämistä pitkällä tähtäimellä. Sosiaalisella luotolla voi katkaista velkakierteen, maksaa vuokrarästin, hankkia ruokaa tai ostaa vaikkapa välttämättömiä työvälineitä. Maksuaika on yleensä pitkä ja korkoa hillitty. Erillisiä lainanhoitokuluja sosiaalisesta lainasta ei tavallisesti peritä. Vippien ja muiden lainojen aiheuttamat ongelmat saattaisi olla tehokkaampaa suitsia sosiaalisten lainojen järjestelmää kehittämällä kuin kaupallisia lainoja rajoittamalla.

TV 17€/kuukaudessa? Kauppakana on Suomalainen verkkokauppa, jonka valikoimaan kuuluu yli 100 upeaa taulutelevisiota. Nämä laitteet toimitetaan suoraan kotiin erittäin nopeasti hyvin kilpailukykyisin hinnoin.

Hanki televisiosi uskomattoman halvalla, alkaen vain 17€ kuukaudessa!

Katso heti Kauppakanavan valikoima ja tilaa tv osamaksulla! Osamaksulla ostaminen vaatii, että luottotiedot on kunnossa!


Tilaa Televisio Osamaksulla!
Lue lisää osamaksulla tilaamisesta.